Руски језик 2

Драге колегинице и колеге,

Предавања и вежбе из предмета Руски језик II одржаваће се онлајн.

Линк за приступ настави је: https://us02web.zoom.us/s/85812309672?fbclid=IwAR0yjKzN_mdYhJ1kAsnG4Gkd4LKY2caJWfmzwz8t1R5ak_FpRVnQp2H5j6E

Алат у коме ће се одржавати настава је Зум (Zoom). Бесплатно се може скинути на сајту zoom.us. Функционише на свим уређајима и свим оперативним системима, тако да наставу можете пратити са стоног рачунара, лаптопа, таблета или мобилног телефона.

Напомене:

Када се укључујете у наставу потребно је да укуцате име и презиме и број индекса (неидентификовани слушаоци ће бити удаљени ручно) и притиснете join with audio како бисте нормално чули звук.

Уколико сте принуђени да пратите наставу са мобилног телефона, активирајте опцију окретања екрана и држите екран водоравно.

У случају лошег интернета, прикључите се без камере, имате опцију да поставите своју слику.

У тренутку укључења свима ће бити угашен микрофон, како не бисмо узнемиравали једни друге позадинском буком. На чету постоји опција подизања руке (raise your hand) и њу ћемо користити да се јављамо за реч.

Плаћена је лиценцирана верзија програма, тако да неће бити искључења после 40 минута, већ се настава одвија неометано.

Срдачан поздрав,

Драгана Василијевић


Драги студенти,

Основни материјали предвиђени за наставу у другом семестру налазе се на следећим линковима:

У току априла ће бити објављени додатни материјали који би требало да олакшавају самостално савладавање градива уколико не буде била организована онлајн настава.

О форми и термину провера знања бићете благовремено обавештени.

За информације у реалном времену учланите се у ФБ групу РУСКИ ЈЕЗИК ВХШ у укључите обавештења.

Срдачан поздрав,

Драгана Василијевић