Информатика у хотелијерству

смерови ХОТЕЛИЈЕРСТВО и РЕСТОРАТЕРСТВО

(За смер Гастрономија кликните ОВДЕ)


Онлајн предавања су уторком од 16:00, а вежбе средом од 17:30 часова.

Онлајн предавања и вежбе се изводе коришћењем Zoom апликације. Корисничко упутство, као и позиви за вебинаре, са свим потребним објашњењима и параметрима приступа, се шаљу на мејл који сте доставили. У случају да вам нису стигли мејлови, проверите најпре Spam фолдер. Ако их и тамо не нађете, молимо вас да професорки пошаљете мејл.


Напомена: Све видео-лекције су обезбеђене у високој дефиницији, али вам се може десити их видите као мутне, јер се квалитет стрима може променити. Тада је потребно да промените квалитет видеа (најбоље на 1080HD), а како то урадити на YouТube-у можете прочитати овде.

Тринаести час

Погледајте и преузмите предавање о рачунарским мрежама и интернету. Такође, прочитајте из којих области су питања на испиту, кликом на следећи списак .

Дванаести час

Погледајте и преузмите предавање о примени информационих технологија и информационих система у хотелијерству .  Преузмите и туторијал о напредним опцијама у Word-у, са задацима за вежбу. У самом туторијалу се налазе и линкови на два видеа, који ће вам боље илустровати градиво и помоћи вам да га лакше савладате.

Једанаести час

Преузмите и   седми део градива из Word-a уз задатке за вежбу. Погледајте и видео-лекцију, како бисте лакше савладали овонедељно градиво из Word-a.

Десети час

Преузмите предавање о превођењу информационих захтева у дијаграм ентитета и везе. Преузмите и шести део градива из Word-a уз задатке за вежбу. Погледајте и видео-лекцију, како бисте лакше савладали овонедељно градиво из Word-a.

Девети час

Преузмите предавање о пројектовању информационих система у хотелијерству. Преузмите и пети део градива из Word-a, уз задатке за вежбу. Градиво из Word-a  је обрађено и у приложеној видео-лекцији.

Осми час

Преузмите предавање о системском и апликативном софтверуПреузмите и четврти део градива из Word-a, уз задатке за вежбу. Градиво можете научити и из приложенe видео-лекције.

Седми час

Преузмите предавање Периферне јединице и секундарна меморија. Преузмите и трећи део градива из Word-a, уз задатке за вежбу. Градиво из Word-a можете савладати и на основу приложених видео-лекција.

Шести час

Преузмите презентацију са предавања Основне компоненте персоналног рачунара, као и други део градива из Word-a уз задатке за вежбу. Градиво из Word-a можете савладати и на основу приложених видео-лекција.

Пети час

Преузмите презентацију са предавања Развој информационих система, као и  и први део градива из Word-a, уз задатке за вежбу. Овонедељно градиво из Word-a можете лако савладати и уз приложене видео-лекције.

Четврти час

Преузмите презентацију са предавања Представљање података и рачунарска логика. Погледајте и преузмите и смернице за израду семинарског радаРок за предају семинарског рада је четвртак 29. април 2021. до поднева.

Трећи час

Преузмите презентацију са предавања о основним појмовима из информатике. Преузмите и други део градива из PowerPoint-а. Градиво из PowerPoint-a можете савладати и на основу приложених видео-лекција.

Други час

Преузмите предавање о вештинама презентовања и прављења PowerPoint презентације. Преузмите и градиво са вежби, први део градива из PowerPoint-а. Градиво из PowerPoint-a можете савладати и на основу видео-лекција.

Први час
 
Све о  предмету Информатика у хотелијерству, градиву, литератури и материјалима за спремање испита, начину стицања поена и формирању коначне оцене прочитајте у уводном предавању. Погледајте и преузмите и градиво о основама рада у оперативном систему Windows 10 .
 
 


Информатика у хотелијерству – смер ГАСТРОНОМИЈА

(За смер Хотелијерство или Ресторатерство кликните ОВДЕ)